به افرادی که قصد مهاجرت به استرالیا دارند پیشنهاد می شود به دلیل زمان بر بودن این امر اطلاعاتی در خصوص راه های مهاجرت به این کشور به دست بیاورند. ما تضمین می کنیم که اگر با دانش و اطلاعات کامل و دقیق اقدام به مهاجرت و اقامت در استرالیا کنید قطعا می توانید با حداقل هزینه و زمان ممکن این پروسه را پشت سر بگذارید. به طور کلی روش های متعددی برای مهاجرت و اقامت در کشور استرالیا وجود دارد اما با توجه به افزایش تعداد درخواست برای مهاجرت به این کشور شرایط برای پذیرش درخواست نسبت به گذشته کمی سختگیرانه تر شده است. با این حال همچنان برای افراد واجد شرایط امکاناتی وجود دارد که می توانند با فراهم کردن این الزامات به راحتی به این کشور سفر کنند. در این مقاله که به همت کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به نگارش درآمده سعی داریم به بررسی موضوع مهاجرت و روش های مهاجرت به استرالیا بپردازیم.
مهاجرت کاری به استرالیا
یکی از بهترین روش ها برای مهاجرت به استرالیا مهاجرت کاری بدون کارفرما یا همان ویزای مهارت و تخصص است، اخذ این ویزا با توجه به مهارت فرد و کسب حداقل امتیاز تعیین شده امکان پذیر می باشد که این امتیاز بندی بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند: سن، مدرک تحصیلی، سوابق کار و میزان تسلط به زبان انگلیسی به دست می آید. افرادی که موفق به اخذ 65 امتیاز شوند می توانند ویزای 189 استرالیا را دریافت کنند. حال اگر دارای این شرایط هستید و موفق به داشتن اسپانسر ایالتی شده باشید می توانید 5 امتیاز دیگر کسب کنید و ویزای 190 استرالیا را دریافت کنید. اگر فردی قصد مهاجرت کاری به کشور استرالیا را داشته باشد و موفق شود از کارفرمایی معتبر در این کشور دعوت نامه شغلی دریافت کند می تواند با ویزای 186 استرالیا اقدامات لازم را در جهت مهاجرت به این کشور انجام دهد.
اگر کارفرمای شما از ایالت یا مناطق کم جمعیت اسپانسر شما شده باشد می توانید با کسب 10 امتیاز ویزای 491 را دریافت کنید، اعتبار این ویزا 4 ساله است اما متقاضی این شانس را دارد که پس از گذشت 2 سال از کار و زندگی در مناطق کم جمعیت اقامت دائم استرالیا را به دست بیاورد. همچنین اگر در مناطق کم جمعیت کارفرمایی اثبات کند که صلاحیت لازم برای استخدام در موقعیت شغلی در نظر گرفته شده را دارید می توانید با اخذ ویزای 187 به کشور استرالیا مهاجرت کرده و اقامت دائم این کشور را به دست بیاورید. از آنجایی که سیاست های کشور استرالیا در راستای تمرکز زدایی از شهرهای بزرگ است متقاضیان با دریافت ویزای مناطق کم جمعیت و خاص شانس بیشتری برای مهاجرت کاری و اخذ اقامت استرالیا دارند.
مهاجرت تحصیلی به استرالیا
سومین مقصد جذاب تحصیلی در دنیا کشور استرالیاست، لازم به ذکر است که در بین 50 دانشگاه برتر در دنیا نام 5 دانشگاه استرالیا نیز دیده می شود. دریافت ویزای تحصیلی کشور استرالیا حقی برای اقامت دائم در این کشور ایجاد نمی کند؛ در حقیقت دانشجویان خارجی و بین المللی اجازه دارند تا پایان دوره تحصیلی در این کشور اقامت داشته باشند و اگر متقاضی اقامت دائم در این کشور باشند باید از طریق سایر ویزاها اقامت در استرالیا را تجربه کنند. مهمترین مدرک جهت اخذ ویزای تحصیلی استرالیا گواهی اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های این کشور می باشد، به این منظور دانشجو باید در اولین قدم به بررسی دقیق دانشگاه های این کشور بپردازد و بهترین گزینه را با توجه به وضعیت تحصیلی و بودجه انتخاب کند.
پس از آن باید از طریق مراجعه به وب سایت دانشگاه رشته تحصیلی مورد نظر را انتخاب کرده و با تکمیل فرم در نظر گرفته شده و بارگزاری مدارک درخواست خود را جهت اخذ پذیرش از دانشگاه اعلام کند. اگر واجد شرایط لازم برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر باشید گواهی اخذ پذیرش از دانشگاه برای شما صادر می شود که به موجب اخذ آن می توانید از طریق سفارتخانه یا کنسولگری این کشور اقدامات لازم را در جهت اخذ ویزای دانشجویی استرالیا انجام دهید. دانشجویانی که می خواهند پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های استرالیا همچنان در این کشور اقامت داشته باشند می توانند وارد بازار کار این کشور شده و ویزای تحصیلی را به ویزای کار تغییر دهند؛ همچنین دانشجویانی که دارای حداقل سرمایه لازم هستند می توانند سرمایه گذاری در کشور استرالیا را تجربه کرده و اقامت دائم این کشور را به دست بیاورند.
مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج
یکی دیگر از روش های مهاجرت و اقامت در استرالیا ازدواج با فرد تابع کشور استرالیاست اما باید به این مسئله دقت داشت که در همان ابتدا ازدواج متقاضی نمی تواند اقامت دائم این کشور را به دست بیاورد. به موجب اخذ ویزای ازدواج متقاضی خارجی می تواند به صورت موقت در این کشور اقامت داشته باشد و پس از گذشت مدت زمان مشخص و با دوام بودن ازدواج فرد می تواند اقامت دائم این کشور را به دست بیاورد. به طور کلی برای ازدواج با فردی با تابعیت کشور استرالیا باید دارای شرایط ذیل باشید.
• باید از طریق دولت استرالیا سلامت و شرایط پزشکی متقاضی مورد بررسی قرار گیرد
• دولت استرالیا شرایط مالی شریک زندگی را بررسی می کند در حقیقت باید مشخص شود که فرد توانایی پرداخت هزینه های زندگی خود و همسر را بدون دریافت کمک های دولتی دارد
• همسر شما باید دارای تابعیت و شهروندی کشور استرالیا باشد و یا حداقل دارای اقامت دائم این کشور باشد
• همچنین اگر شریک شما دارای تابعیت یا اقامت دائم کشور نیوزلند باشد هم شما می توانید ویزای ازدواج استرالیا را دریافت کنید
تولد فرزند و مهاجرت به استرالیا
افرادی که قصد مهاجرت به کشور استرالیا را دارند موظف به رعایت قوانین و مقررات وضع شده در این کشور هستند و باید قوانین و شرایط این کشور برای کسب اقامت دائم و تابعیت را بررسی کنند. شرایط اخذ تابعیت استرالیا به این صورت نیست که کودک به محض تولد در این کشور بتواند تابعیت را به صورت خودکار به دست بیاورد. در حقیقت استرالیا تابعیت را بر اساس اصل خون به افراد اعطاء می کند؛ به این صورت که اگر در زمان تولد کودک، والدین یا حداقل یکی از آن ها دارای تابعیت کشور استرالیا باشند کودک متولد شده تابعیت استرالیا را اخذ می کند. دقت داشت باشید که از طریق تولد فرزند در کشور استرالیا نمی توانید اقامت دائم و تابعیت این کشور را به دست بیاورید.
مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در کشور استرالیا به دلیل شرایط ایده آل اقتصادی و استاندارد های بالای زندگی مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران در سراسر دنیا قرار گرفته است. از این رو علاقه مندان با بررسی دقیق قوانین سرمایه گذاری، میزان ریسک و خطر سلب مالکیت می توانند سرمایه گذاری موفق و بادوام را در کشور استرالیا تجربه کنند. یکی از انواع شیوه های رایج برای سرمایه گذاری در استرالیا ثبت شرکت و کارآفرینی است که با اخذ ویزای 188 فرد می تواند در بازه 4 ساله بیزینس خود را به ثمر برساند و اقامت دائم این کشور را کسب کند. در این روش فرد باید دارای حداقل 500000$ (دلار) گردش مالی باشد و موفق شود از سیستم امتیاز بندی حداقل 65 امتیاز به دست بیاورد.
همچنین سرمایه گذاران می توانند سرمایه گذاری معمولی و سرمایه گذاری ویژه در استرالیا را تجربه کنند که به این منظور باید دارای شرایط تعیین شده باشند. در سرمایه گذاری معمولی به حداقل 2 میلیون$ (دلار) سرمایه نیاز است و متقاضی باید دارای سوابق مدیریتی در سطح بالایی باشد همچنین باید حداقل مالکیت 10% از بیزینس را داشته باشد. برای سرمایه گذاری ویژه سرمایه گذار باید دارای 5 میلیون$ (دلار) سرمایه باشد و تعهد دهد که حداقل 5 میلیون$ (دلار) دیگر در ظرف مدت 4 سال در استرالیا سرمایه گذاری می کند. دقت داشته باشید که در این روش نیز باید از سیستم امتیاز بندی حداقل امتیاز را کسب کنید.
معایب و مزایا مهاجرت به استرالیا
در لیست کشورهای پیشرفته در دنیا که به عنوان کشورهای مهاجر پذیر نیز محسوب می شوند نام کشور استرالیا دیده می شود، با مهاجرت به استرالیا متقاضی آینده خود را تامین می کند و از مزایای بسیاری بهره مند می شود؛ اما دقت داشته باشید که مهاجرت و اقامت در استرالیا ممکن است با مشکلاتی همراه باشد. در جدول زیر به مزایا و معایب مهاجرت و اقامت در کشور استرالیا اشاره می کنیم:
معایب مهاجرت به استرالیا | مزایا مهاجرت به کشور استرالیا |
بازار اقتصادی کوچک | سهولت در اخذ ویزای تحصیلی و سرعت در پیگیری پرونده |
لهجه انگلیسی سخت برای افرادی که قصد کار در این کشور را دارند مشکلاتی ایجاد کرده است | استرالیا کشور ثروتمندی است و دارای اقتصاد قدرتمند و با ثباتی می باشد |
دوری از سایر اقتصاد های پیشرو | امکان استفاده از خدمات درمانی و بیمه |
نژاد پرستی بر علیه مهاجرین | حقوق و دستمزد ماهانه به خصوص در شهرهای بزرگ بالاست |
با توجه به دوری از قاره های دیگر رفت و آمد به این کشور مشکل است | سیستم آموزشی در تمامی دوره های تحصیلی عالی و با کیفیت عمل می کنند |
هزینه خرید ملک در این کشور گران است | سیستم مراقبت های بهداشتی قوی و با کیفیت |
هزینه زندگی در این کشور بالاست | استرالیا دارای سطح بالایی از زندگی می باشد |
هموطنان عزیز می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مهاجرت به استرالیا و سایر کشورهای مطرح و مهاجر پذیر با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس گرفته تا از مشاوره های کارشناسان حقوقی و وکلای مجرب بهره مند شوید تا با کسب اطلاعات دقیق و جامع انتخاب درستی در این زمینه داشته باشید.